Lars och Mona Torstensson: Textiltryck och fotografi

Möte paret Torstensson och deras artistiska verk, Mona med textiltryck och Lars med fotografier.

Lars var elektriker till yrket men det var fotograferingen som upptog hans ledig tid ända sen tioårsåldern. Lars medverkade som illustratör i ett flertal stora bokverk och kanske mest känd har han blivit för böckerna om ålakusten: Ålakust och Saga och sanning från Ålakusten, men han har också gjort flera utställningar, bl. a. på Bäckaskog, och vunnit både brons- och silvermedalj samt diplomerats i Svenskt Mästerskap i porträttfotografi.

När Lars en dag anmälde sig till en fotokurs upptäckte Mona att det även fanns en kurs i screentryck på textil på samma plats och från första stund var hon fast. Mona hämtar ofta sin inspiration från naturen, det kan vara frökapslar, blad eller blommor som blir till vackra mönster under Monas säkra hand. Underlaget består oftast av vackra gamla linnedukar inköpta i second hand-affärer, en vara som sällan uppskattas till sitt rätta värde.

Utställningen öppnar lördagen den 16 mars kl. 14 i Minnesluckan och finns därefter tillgänglig under museets öppettider fram t o m 22 april. Mona Torstensson är på plats på lördag kl. 14 och berättar då om hur screentryck går till.

16 mars 2019–
21 april 2019

Minnesluckan

Fri entré

Öppettider Minnesluckan

Tisdag–söndag: 11.00–17.00
Bemannat: Onsdagar 13.00–16.00

Ytterligare bemannat i samband med programpunkter (se kalendariet)

Lov & helgdagsöppet