Villkor och förutsättningar för Julmarknad

Här har finns de villkor som vi vill att försäljare på Regionmuseets julmarknad ställer sig bakom.

Målet med julmarknaden på Regionmuseet Kristianstad är att:

  • Stödja hantverk som ett kulturarv
  • Erbjuda kulturarrangemang med hög kvalité för regionens invånare och turister.
  • Ge möjligheter för hantverkare och regionens kulturföreningar att utvecklas

  Julmarknaden är inte ett kommersiellt arrangemang – det är i första hand ett kulturarrangemang där våra hantverkare även får möjlighet att sälja sina egentillverkade varor.

  Julmarknaden har ett tema – hantverk, precis som julmarknaden haft tidigare år. Ju mer vi jobbar på att gemensamt bidra till temat för marknaden, desto bättre kommer våra besökare att trivas och desto mer ökar er försäljning. Det är viktigt att alla som deltar är införstådda med detta. Det är också utifrån dessa riktlinjer som vi ställer krav på vad som saluförs i marknadsstånden, hur marknadsstånden utformas samt hur ni försäljare är klädda. Vill du ha hjälp med temat eller har några frågor så hör gärna av dig.
  Som försäljare ska följande efterföljas:

  Intresseanmälan

  Vill du anmäla intresse till årets julmarknad gör du det enkelt genom att fylla i formuläret direkt här
  Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 15 augusti 2019. Senast den 15 september får du bekräftelse om du har fått plats på marknaden eller inte. Observera att vi vill att samtliga utställare fyller i alla uppgifter, även om du varit med som utställare förr. Vi försöker ta hänsyn till ev. önskemål när det gäller placering men vi garanterar inte att det är genomförbart. Vi garanterar inte heller en plats till de utställare som varit med förr. Trycket på platserna är hårt och vi tvingas till att göra ett kraftigt urval.

  Förfakturering på bordshyran kommer att ske i oktober. Personuppgifter i formuläret behandlas i enlighet med GDPR. Du medger att information du lämnat får lagras och bearbetas i register av Regionmuseet Kristianstad. Du har rätt att begära utdrag och rättelse.

  Produkter och försäljning

  Det får bara säljas egentillverkade varor och ev. förpackningar ska vara så trogna temat som möjligt.

  Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen och ska följa temat. Ylle och lin och bomull är bästa materialen.

  Bordet kan täckas och då med enfärgade tyger i dova färger. Tänk på att tyget behöver vara långt så att det döljer de saker du ev. förvarar under bordet!
  Påsar och andra material för exponering av dina varor ska vara av pappersmaterial eller liknande.

  Ev. stol tas med själv och ska vara av naturmaterial - ex pinnstol eller liknande. Bord hyrs av oss och finns på plats när du kommer. Inga mattställningar eller andra ställningar är tillåtna.

  Det är förbjudet att placera föremål utanför den egna försäljningsplatsen utan överenskommelse med arrangören. Det är inte heller tillåtet att ta med egna bord/bordsskivor eller liknande!

  Små fina handgjorda skyltar på ditt bord är ok. Vi står för juldekorationerna på marknaden.

  Varje försäljare ansvarar för sitt eget skräp och slänger det på angiven plats. Försäljaren ansvarar för att försäljningsplatsen är städad innan marknaden lämnas.

  Priser

  • Hantverkare – 1 bord 250 kronor
  • Livsmedelsförsäljare – 1 bord 450kr

  Öppet- och hålltider

  Alla fordon ska vara borta från innergården och parkerade på hänvisad plats senast 60 minuter innan öppning. Som utställare ska du vara helt klar med din plats senast 30 minuter före öppning. Det är inte tillåtet att börja packa ner sin utställning/försäljning förrän julmarknaden har stängt. Upplevelsen ska vara total för alla besökare, trots att antalet besökare ev. tunnas ut den sista stunden. Som utställare binder du dig till att vara med under hela dagen. Likaså att ditt sortiment räcker under hela julmarknadens öppettider. Som utställare är du bunden till att ha din försäljning öppen följande tider:
  Söndagen 1/12 2019 kl. 11-17

  Parkering för utställare

  I nära anslutning till Regionmuseet Kristianstad ligger Galleria Boulevards parkeringshus.

  Försäljning av livsmedel

  Vid all tillfällig försäljning av livsmedel är det du som försäljare som är skyldig att ha registrerat dig hos miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen. Läs mer på https://www.kristianstad.se/sv/jobb-och-foretagande/tillstand-regler-och-tillsyn/livsmedelsverksamhet/tillfallig-forsaljning-av-livsmedel/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Force Majeure

  Arrangören återbetalar ej inbetald platshyra om marknaden måste ställas in p.g.a. force majeure som till exempel strejk, lockout, storm, brand, elavbrott eller annan jämförbar händelse. Återbetalning sker ej heller om hyrestagaren avstår från att utnyttja tilldelad plats.

  Kontaktperson

  Therese Kjellsson
  Eventutvecklare
  0707-84 19 26
  therese.kjellsson@regionmuseet.se