Inställt: Konstnärssamtal – Hanna Klinthage

Träffa Hanna Klinthage, som visar sin utställning Maskar och Myror i Mirórummet.

Hanna Klinthage tog emot Konsthallens Vänner Kristianstads stipendium 2019. Som illustratör och konstnär föredrar Hanna Klinthage att arbeta med ämnen som sociala mönster, platsen betydelse, jämställhet och normer. Hanna har med sin unga ålder redan ett personligt och självständigt uttryck med en glidande humoristisk ton...

I utställningen i konsthallens Miró-rum får vi bland annat ta del av processen från idé till färdig bok samt en stor väggmålning som delvis målas live under vernissagen på lördagen den 15 februari.

Maskar och Myror visas i Mirórummet till 29/3.

Om konstnären

Hanna Klinthage är född 1992 och uppvuxen i Österslöv och Åhus. Hennes nuvarande bas finns i Vittsjö. Hon tog kandidatexamen 2017 från Konstfacks utbildning inom illustration och grafisk design. I april 2019 debuterade Hanna Klinthage som bilderboksillustratör med boken ”Dom som kallas vuxna”, text av Annica Hedin, för målgruppen tre till sex år. Nu är hon aktuell med boken ”Det som verkar farligt” för samma målgrupp tillsammans med samma textförfattare. Boken har publiceringsdatum i april 2020.

29 mars 2020

14.00

Konsthallen

Inställt

Samarrangemang

Logotypen för Konsthallens vänner Kristianstad