Catti Brandelius – Elitakrobaten

Elitakrobaten återkommer till Kristianstad! Film och performance med Catti Brandelius.

Gud vilken tur att jag kom på det här! Jag ska bli Elitakrobat! Jag ska slå hårdare än Rocky Balboa. Jag ska bli smidigare än Nadia Comăneci. Ni ska få se. Ni kommer bli så överraskade att ni skiter i brallan. Jag ska besegra allt. Min ålder, min kropp, mina egna förutfattade meningar. Jag ska stiga ur min bekvämlighetsbubbla, jag ska frysa, svettas, gråta blod. Jag ska bli det jag alltid var menad att vara. Elitakrobat.”

I videoverket Elitakrobaten får vi följa en avdankad konstnär som en dag får nog och påbörjar en resa från bekväm kontorsråtta till stenhård, vältränad Elitakrobat. En kvick och humoristisk film med en mer allvarsam underton, som kretsar kring frågor om identitet, prestation och normer.

2015 gästade Catti Brandelius Kristianstads Kulturnatt och gjorde en perfomance med Elitakrobaten på Regionmuseets gård. Nu återkommer hon och vi bjuder på både filmen Elitakrobaten samt performance.

http://www.cattibrandelius.se/länk till annan webbplats

24 maj 2019

18.30–
19.15

Konsthallen

Fri entré

Öppettider

Kulturnatt Kristianstad 24–25/5

Regionmuseet och Kristianstads konsthall
24/5 11–22
25/5 11–22
Filmmuseet
Öppet i samband med filmvisningar

Logotyp för Kulturnatt Kristianstad.